Ät upp din spenat! | Runner's World
Wellness

Ät upp din spenat!

3 mar 2018

Testa nya (och enkla sätt) att äta spenat. Det är värt det, för det kommer att göra maten både godare och bättre för dig.

Mörkgröna bladgrönsaker, som spenat, innehåller massor av vitaminer och mineraler som du som tränande behöver för att återhämta dig. Skelettstärkande kalcium och muskelvänligt kalium bara för att välja två. Men spenat behöver inte betyda kall sallad som du ska tugga i dig, om du värmer spenat blir den både godare och lättare att äta i större mängder. Testa!

Använd i salsa

För en mexikansk känsla kan du mixa bladspenat, grön chili, lime, koriander, tomatillo (hittar du inte tomatillo, kör på tomat) och olivolja grovt i en mixer eller matberedare.

Servera som krispigt tilltugg

Blanda spenat med hackade hasselnötter, olivolja och salt och peppar och låt fräsa på hög värme i 1 till 2 minuter tills bladen blir lite krispiga på kanterna.

Gör en soppa

Koka bladspenat i grönsaksbuljong med hackad vitlök, citron och olivolja. Lägg ner tärningar av torrt bröd i soppan och servera som en potrugisisk brödsoppa.

Värm din sallad

Fräs spenat hastigt tillsammans med lite olivolja så att den börja sjunka ihop. Ringla över några droppar sherryvinäger och salta och peppra.

Piffa upp pastan

Mixa spenat med basilika, citron, kapris, vitlök och olivolja till en härlig pastasås.

 
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugofyra med siffror i fältet här

Mest lästa just nuFölj oss

@runnersworldswe

Få vårt nyhetsbrev!
Boka in en fullmatad träningsdag med Lisa & Mårten den 18:e mars!

Söndagen den 18:e mars bjuder vi in till en maxad träningsdag tillsammans med Lisa Beskow och Mårten Nylen. Det blir inspirerande föreläsningar, varierande träningspass, lunch och en sportväska med goodies från Sportamore. Boka din plats redan idag!