1,5 dygn i Västerbotten - Josefine Antonsson | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Josefine Antonsson


32-årig löpare och fyrabarnsmamma från Småland. Tränar gärna prestationsinriktat och har som mål att springa halvmaran på under 1.20. Här bloggar jag om löpträning, hälsa, föräldraskap och annat som hör livet till. Mina personliga rekord: 10 km 37:16, halvmaraton 1.22.59, maraton 3.00.18.

Mest lästa


1,5 dygn i Västerbotten

13 feb 2018
av: Josefine Antonsson

Usch, vad dålig jag varit på att uppdatera bloggen på sistone. Min ambition är att blogga två gånger i veckan, absolut minimum är en gång i veckan. Men i perioder är jag trött och oinspirerad. Då hinner det gå 14 dagar...

Senaste två veckorna har varit högt och lågt. Vi har haft magsjuka och influensa i familjen, men jag klarade mig tack och lov från både och. Ja vi kom nog undan extremt lindrigt när jag tänker efter. Det var bara Elise (4-åringen) som kräktes och influensan nöjde sig med att däcka Fredrik. Men det räckte!

I helgen har jag, Fredrik och Lykke varit på blixtvisit i Västerbotten. En av mina kusiner gifte sig i Vännäs i lördags, så vi åkte upp med tåg under fredagen (11 timmars resa) och hem igen i söndags. Puh! Men det var enormt kul att åtminstone få spendera 1,5 dygn där uppe. Min mormor var från Tavelsjö och jag har släkt på både mamma och pappas sida i trakten. Så förutom att gå på bröllop hängde vi en del i morbror och mosters superfina hus i Tavelsjö. Vi åt goda frukostar, såg Kalla ta OS-guld och hade det allmänt bra. Sen var vi ute på Tavelsjön och sprang en sväng också. De har plogat upp vägar så man ska kunna åka långfärdsskridskor och promenera på isen - det funkade fint för löpning. Helt magiskt väder var det. 

Förutom islöpningen blev det fyra löppass förra veckan. Två vanliga distanspass på c:a en mil och två intervallpass. I tisdags körde jag 6x1 km på bandet i 17.4 km/h-tempo. Det kändes oväntat lätt, så jag undrar om tempot verkligen stämmer. I torsdags blev det 4+2+2 km i något slags tröskeltempo, ca 3.50 min/km. Det passet sprang jag ute - och det var rejält jobbigt. Har ju liksom inte sprungit några fartpass ute på länge, och hade glömt hur slitigt det är att försöka springa fort när man har massa kläder på sig och underlaget är kasst. 

Nu är det sportlov här och vi har ungefär noll planer för det. Inte bra. Måste se till att hitta på lite grejer snarast, annars kommer det bli ett lååångt och stökigt lov...
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextionio med siffror i fältet här


Mest lästa just nuFölj oss

@runnersworldswe

Få vårt nyhetsbrev!
Boka in en fullmatad träningsdag med Lisa & Mårten den 18:e mars!

Söndagen den 18:e mars bjuder vi in till en maxad träningsdag tillsammans med Lisa Beskow och Mårten Nylen. Det blir inspirerande föreläsningar, varierande träningspass, lunch och en sportväska med goodies från Sportamore. Boka din plats redan idag!

Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken