LG Skoog - Bloggare på Runner's World | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

LG Skoog


LG Skoog är Runner's Worlds egen coach som ger träningsråd och svarar på era frågor i varje nummer av tidningen.

Här kan du ställa dina träningsfrågor till LG

I den här bloggen delar han däremot med sig av stort och smått från sitt eget löparliv, vi får se om du lyckas hänga med i svängarna.

Etiketter


  1. > Blogg

Mitt 268:e RW Blogginlägg

17 feb 2018

-So cover me up and know you,re enough/ to use me for good (Jason Isbell)

-Jag nämner inget om min träning eller uteblivna form i detta inlägg. Meddelas endast på detta sätt...

 

-Tillbringar denna helg i Hemavan med mina Minervagymnasium-elever. Kursen Idrott 2 innehåller friluftsmoment. Igår grävde eleverna fyra stora snöbivacker (några elever sov hela natten i dem) Bra samarbete och bra kvalite på bivackerna. Termometern låg på 8-10 minusgrader och snöhögarna bestod av hård packad snö. Idag har det varit skidåkning mellan 09.00-18.00. Några gjorde sina första åk på 10 år. Imorgon blir det utvärdering om klädsel-bivack mm. Sen skall jag prata lite ledarskap.

 

-Lugnt på musikformen denna vecka. Några intressanta skivsläpp i dagarna (Stefan Nilsson hör du?) Tomas Andersson Wij samarbetar med Deportees ”Avsändare okänd”. Ett annat hypad skivsläpp är Everything is recorded by Richard Russel. Han har producerat Bobby Womack och Gorillaz. Medverkande på plattan är Sampha, Ibeyi och Kamasi Washington vilket ger en bild av hur det låter. Den tredje plattan jag lyssnat på är Sarah Klang, en svensk artist med väldigt speciell och stark röst. Kritikerna är inte helt eniga om vilket fack hennes musik skall sorteras in i (americana, soul, pop)

-Om melodifestivalen tycker jag fortfarande ingenting. Absolut ingenting.

-Malin går som tåget. Hon är inne på dag 16 i mitt mini Canova-program. I veckan körde hon 3x4 km i 3.40 min/km med 1 km på 4.20 min/km som löpvila. Alltså 14 km utan att stanna. Och idag klippte hon 5-4-3-2 km (snittfart 3.47) med 1 km löpvila på 4.20 min mellan varje. Så 17 km utan att stanna. Nästa period innehåller bland annat 17 km i 4.15 min/km och 3 x 6 km i 3.50 fart med 1 km löpvila på 4.20. Progressivt långpass och flera ”regeneration-pass” för återhämtning.

 

-I avdelningen Hur tänkte dom här?

-Sienna Miller, skådespelare ”jag älskar cigarretter. Älskar dem. Jag tror att ju mer positivt inställd du är till rökning, desto mindre farligt är det”

-Jean-Claude van Damme, skådespelare ” Jag är fascinerad av luft. Om man tog bort all luft från himlen skulle fåglarna falla till marken. Och alla flygplan också”

-Sue Murphy ”Har du nånsin gått in i ett rum och totalt glömt bort varför du gick dit? Det är så en hund tillbringar hela sitt liv”

-Peppe Lindholm,trummis&löpare ”Nej aldrig! Jag hatar tröjor och allt som trycker mot kroppen” på frågan om han ville bli sponsrad av Hanes (T-shirt tillverkare)

-Jag skrev en artikel till nästa nummer av Runners World. ”Kan en motionär lära av eliten?” Är temat. Jag redogör för Lydiard, Daniels och Canova samt hur en motionär kan tänka runt dessa träningsfilosofier.

-Jag är bjuden på Mårten Klingbergs 50 års fest 14 april. Det vore ett perfekt tillfälle att snacka till sig en biroll i nästa Beck-film. Eller spela pojkvän till hans fru Marie Robertsson i nån kärleksfilm. Eller helt enkelt bara sitta i ett hörn och inte fatta nåt. Men klarar jag 2 fester i rad? Jag fyller ju 60 år den 13 april.

 

-Ny säsong av Homeland och sista avsnittet av Bron imorgon. Livskvalité

-Hur kan dom förresten hitta 2 finalister i lördagens Melodifestival (Mina elever tittade på detta och jag satt och skrev i bakgrunden. Kunde inte undgå att höra.) Alltså kan man inte säga -” Tyvärr var kvaliten på låtarna för dålig denna vecka, så ingen går vidare. Hem och träna. Nya tag!” Tea lärde sig texterna på låtarna direkt och sjöng med i alla. Otrolig talang. Men jag är hellre bra på Sudoku eller nåt.

Veckans Hasse: 

Coach LG har ju i de senaste blogginläggen tagit upp det här med ”ups and downs”. Där ”ups” är helt underbartl! Medan de ”downs” man stöter på suger… Jag kan ju passa på att delge er min syn på hur man kan tänka när det går emot. Min gyllene regel är att: ”det kan alltid bli sämre!”. Många gånger under de senaste 10 åren har jag gjort usla lopp, usla träningspass och tänkt ”Nu är f-n- i mig botten nådd! Det kan inte gå sämre!”. MEN – till min förvåning: Det kan det!! Något år senare drömmer man plötsligt om att göra skittiden som man en gång ville bränna upp skorna för..   Likadant med skador. När man haft ont i hälsenan och tror att det är den värsta skadan som kan drabba en så tycker man att nästa skada ”var-den-än-sitter” är ännu värre. Så man får glädjas över de gånger man kan springa skadefritt. Eller som löparpoeten skägg-Pär (eller var det tok-Tanos?) i Team Idijot uttryckte det: ”när man befinner sig mellan två skador”.

 


Mitt 267:e RW Blogginlägg

10 feb 2018

-När han visade en stjärna som föll/Då visste hon inte om/Att allt var för henne/för hennes skull (Joel Alme) 

-Segt på bloggfronten ett tag. Och skall en snart 60 årig föredetting blogga? Egentligen…

-Charlotte Kalla gav energi och glädje denna dag. Och lilla Ebba Andersson åkte helt orädd in på en fjärdeplats! I intervjun med utmärkta Camilla Enström (en gammal elev till mig) så var Ebba lite lite besviken. ” Det var ju så nära ett brons”!  Skön tjej som dessutom gjort 9.29 min på 3000 m löpning.

-Mitt sökande efter form och identitet fortsätter. Efter 7 vilodagar på de senaste två veckorna och en hjärnröntgen med MR (som var bra) så letar jag vidare. På tisdag skall jag testa ett 24 timmars blodtryckstest. Dr Eriksson skall hitta lösningen på min usla form.

 

-Mina grabbar på Minervagymnasium vann sin semifinalgrupp i skol SM futsal. Vi slog Widenska Gymnasiet från Västerås med 6-2 (underläge 1-2) och vann med 2-1 mot Rudbeckianska gymnsiet. Final i Kungsbacka 13 mars. Härlig känsla. Fina pojkar.

 

-Jag gjorde en hörlurstest förra helgen där mina favoritlurar (Apple airpods och Miiego) fick kriga mot ett par trådlösa från DeFunc. Jag jämförde ljudkvalitet, passform, pris samt handhavande i en skala 1-5. Miiegolurarna tål mycket, låter bra och har bra batteritid. Apple lurarna är coola, låter mkt bra, sitter bra men är svindyra. DeFunc kostar bara 399:-, låter hyfsat, sitter bra men kontrolldosan svänger och dinglar när man springer. Funkar bättre för gym och cykel.

Fabrikat                        pris       ljud     handhavande passform totalt

Miiego AL 3 freedom.      4          4             4                3           15

Air Pods                         3          5             4                4           16

De Func                         5          3             3                3           14

 

-Malin har snart gjort sin första 10 dagarsperiod enligt Canova-metoden. (tuffa backpass + intervaller 10x 500 m och 6 x 1000 m snabbt varvat med distanspass mellan 11 -26 km. Nästa period blir det långa intervaller/trösklar med löpvila.

-Kollar på Håkan/Mirjam från Ullevi och givetvis Stevie Nicks backstage. Enda man behöver. Sök på youtube

-Jag längtar till mina Portugalveckor med Springtime (vecka 12 RW samt vecka 17 Topphälsa) Sen längtar jag till en egen resa med frun för att fira 60 årsdagen. Jag är sugen på Nashville, Liverpool eller Kroatien:

-Definitionen av framgång är: Att gå från fiasko till fiasko med odämpad entusiasm (W.Churchill) Det är inte så dumt citat va? Fredrik Wikingson sålde in det i deras podcast.

-Är Sigge Eklund Sveriges djupaste kändis? Några exempel hur han svarade i en intervju med Katarina Hahr .

  1. Vad tycker du om att vara ensam? Sigges svar: Jag älskar att vara ensam. Och har en väldigt högljudd dialog med olika röster!
  2. Känner du dig älskad? Sigges svar: Ja av familjen. Och om alla runt omkring mig skulle dö skulle jag vara älskad och i sync med universum!
  3. Var du glad som barn? Sigges svar: Jag var ett ensambarn och höll på med mina grejer. Det var nästan som jag inte finns!

-Melodifestivalen har jag ingen åsikt om. Inte en enda. Punkt.

-Min träning denna vecka: vila-crosstrainer/styrka-30 min löpning-vila-vila-backe 5 x 300 m.

Veckans Hasse:

Stilpolisen gjorde en oanmäld inspektion på veckans inomhuspass med IFK Umeås Löpargrupp. Under hela hösten har mantrat varit: "splitshorts vid snabb löpning". Kontrollen visade att endast 5 (!!) löpare hörsammat detta och följdaktligen klarade kontrollen. 

Det här brottet mot löparreglementet är rapporterat till LG som kommer att hålla personliga samtal med var och en i gruppen. Skärpning slashasar!

 

 

 

Mitt 266:e RW Blogginlägg

31 jan 2018

Att köpa tillbaka dagar som gått/Det har ingen någonsin fått/Men om jag fick en chans så skulle jag betala”

(Joel Alme)

-Lite lite ljusare har livet blivit sen förra inlägget.

-Men Liverpool har börjat förlora samtidigt som min form rasade. Samband?

-mån=Vila, tis=Vila, Ons=snöpulsning. Gick tungt, Tors= yinyoga. Gick uselt. Fre=vila. Lör= stakmaskin 40 min +yoga. Gick hyfsat. Sön= 3x8 min löp+styrka. Gick bra.

-Dr Eriksson kollade tusen parametrar via blodprover. Allt bra? Jag skall testa att sluta med en av mina mediciner och se om det blir bättre. Och på torsdag skall jag göra MR på hjärnan. Jaja, vi får se...

-Malin öser på. Fjorton veckor i rad (14) utan nämnvärda störningar. Långa trösklar och många tusingar varvat med distans och långpass. Snittar på 4 veckor 13-11-10-8 mil ca. Håller hon ihop kommer det gå fort 8 april på Berlin Halvmaraton. Nu skall hon få testa 30 dagar enl Canovas metod. Vi skall komprimera och testa i 3 x 10 dagar. Återkommer.

-Jörgen Kruth ringde och hade fortfarande svårt att sova efter vår battle 2014. Förlåt Jörgen. Jag stod upp för mig själv och visade integritet och stålblå blick.

-Peppe och Cecilia Gustavsson (gifter sig väl snart) ger mig tröjor med fina budskap. Dom tycker att passformen och materialet gör sig bra på mig. ” Du har V-formad överkropp och slät hy. Perfekt för våra tröjor”! Sa Cecilia glatt.

-Renato Canova måste nämnas igen. Nu skall han få Sondre Nordstad Moen springa fort på 10000 m (Bislet 7 juni 2018). Undrar hur fort han kan springa? Han passerade på 27.55 när han gjorde 59.48 på halvmaran i Valencia. Siktar han på sub 27 min?
Hur som helst så förklarar Canova pedagogiskt de olika förändringsmetoderna för att öka svårighetsgraden vid fartträning. Exempel 5x2 km på 8 min med 3 min vila
Öka antalet lopp till. 6x2 km på 8 min/ vila 3 min
Behåll samma antal lopp med korta vilan till 2 min. 5x2 min på 8 min/vila 2 min
Behåll samma antal lopp men öka farten. 5x2 min på 7.30 min/3 min vila
Jag skall skriva om detta med mera i nästa nummer av Runners World.

-Jag och min kompis Micke Hermansson körde en liten snabb musikträff igen. Vi väljer ut 5 låtar var i en bestämd kategori. I förra veckan var det ”Singer&songwriters” på temat. Den som är värd bjuder på fika. Mycket trevligt. Har hunnit med 80 tal, power pop, 90 tal, kvinnliga artister, bortglömda låtar mm.

-Jag gillar att sitta och skriva/planera i vårt skolbibliotek. Erik Nivas böcker på hedersplats.

-Sitter på hotellrummet i Västerås och laddar för kvartsfinal i fotboll med mina pojkar på Minervagymnasium. Vi spelar imorgon och har bra chans att gå ännu längre.

-Mina Umeå FC pojkar går framåt hela tiden. Bra fysisk form både löpmässigy och styrkemässigt. All grundträning är klar enligt min 4 stegsmodell. Vi är inne i fas 2 på löp och fas 3 i styrka. Blir spännande att se hur det går. Men div 1 är en tuff serie med många bra lag.

-Den bildsköne Markus Torgeby har skapat en skitsnygg retro-kollektion med träningskläder. Inspiration från Gunder Hägg mm. Sköna bilder och sköna kläder.

-Nu vann Liverpool med 3-0 mot Huddersfield efter en hyfsad insats. Betyder det att jag börjar vinna igen?

-Mina elever på Minervagymnasium har fått göra egna danser som jag filmat och bedömt. Herregud vilka elever det finns! Några gjorde som en berättelse i dansform, några hade otrolig koreografi. Och de flesta visade på väldigt bra taktkänsla. Förra veckan körde vi schottis, Hurry Scurry och LG-Frida dansen. Men nu blir det Handboll och styrkeperiod.

-Jag skall hjälpa Daniel Adams-Ray med löpträningsupplägg. Han är duktig (sub 37 på milen) Han har under ett par år satsat på triathlon (avslutade maran på 3.06!) Killen har talang mitt i allt musikskapande. När jag bad honom svara på mina introfrågor med bland annat lång och kortsiktiga mål, svarade han rätt skönt. ”-Nu ger jag mekaniska svar. De livsfilosofiska och känslomässiga aspekterna av löpsatsningen är ju såklart viktigast”. Underbar vinkel. Så har jag aldrig tänkt förut.

Veckans Hasse:
Jag har följt flera löpare sedan 14-års ålder och upp i senioråldern. Det är en enkel match att följa deras utveckling som löpare. Men hur bedömer man den personliga utvecklingen? Svar: Busenkelt! Man gör det på ICA Maxi!
Bästa tecknet på att de växt till sig och börjat samla vuxenpoäng är när de plötsligt dyker upp och storhandlar. Då har de nått en viss mognadsnivå. Det här noterade jag för något år sedan då Malin Skoog plötsligt stod med pojkvän, inköpslista och en till bristningsgränsen lastad kundvagn.
Bildsköne Robin Rohlén (1.47 på 800 m och flera SM-medaljer på meritlistan) har nu också dykt upp bland butikshyllorna tillsammans med flickvännen. Inga halvfabritkat i vagnen heller utan bra käk från grunden.

Härligt att se att ungdomarna snappat ett och annat från hemkunskapslektionerna, gått framåt i livet och nu tar ansvar - det är på Maxi man checkar av! 

Mitt 265:e Blogginlägg

21 jan 2018

”Jag förlorar aldrig/ endera vinner jag/eller så lär jag mig något” (N.Mandela)

 

-Tomgång, motvind, dålig kropp, uselt psyke, seg träningsvecka . Finn fem fel på LG Skoog.

-Men Liverpool vinner och vinner. Klopp och Salah är i form.

-Kläbo och Stina vinner också.

-Skall snigelslem göra Nord-Koreas Kim Jong-Un ännu mera känd? I flera medier rapporteras om snigelslemmets välgörande för att få hyn slät. Filip&Fredrik visste från säker källa att Kim Jong-Un kör med detta. Då är jag hellre rynkig än att smörja in med med snigelslem.

  

-Mitt liv är slut känns det som. Formen är verkligen usel. Ingen löpfart att rapportera om. Knät spökar mera nu. Skidåkningen går visserligen bättre med tekniken, men jag blir trött som faan. Jag skall snacka med Dr Eriksson och höra om det är min blodtrycksmedicin som ställer till det. Jag har käkat detta i över två år nu. Och inte gjort ett enda bra träningspass på två år heller. Det måste vara nån betablockerare eller annat som stryper all fart. Och min mentala styrka som jag levde på som aktiv är helt borta. Jag viker ner mig och börjar nästan lipa så fort jag blir trött. Förr var jag stenhård och gav mig aldrig. Jag fullföljde alla pass som planerat. Men nu… Usel människa är jag. Livslusten….

-Men jag har i alla fall en fantastisk skivsamling, fina barn, en snäll och bra fru, bra jobb med fantastiska elever och kolleger. Jag har en Iphone X, Linn LP12, fina märkeskläder och en elhybridbil. Prylar håller livsgnistan levande.

 

-Sköna vinyler i veckan. First Aid Kit (lite skilsmässomörk), Golden Smog (Wilco, jayhawks, Big Star) samt Hurray for the Riff Raff  (New York pop/americana med Puertoricanska influenser). Betyg 4-5-5. Det var länge sen.

-Jag missar Springtimes ledarfest på grund av jobbet. Jag skall ha ett friluftslivmoment med mina gymnasietreor. Gräva snöbivack, skidåkning, klädsel, ledarskap mm. Jag hoppas Patrik Yderberg med teamet har fina planer för 2018. Jag är inbokad v 12 och v 17 i Portugal (Runners vecka och Topphälsavecka) Sen lutar det åt Miami/New York i höst. Jag hoppas på nån vecka i Palma med Peppe också. Men då måste jag rycka upp mig och få igen livslusten.

-Malin går som tåget. 14:e veckan med bra träning. Bland annat löpbandstest 5000 m/17.55 + 300m/10.15 + 1000m/3.17 med 4 min vila. Fina långpass i snöglopp 25 km helt oberörd. Kan bli en grym säsong.

-För er som fortfarande har karaktär och en kropp som inte är usel, så kommer här nåra träningstips för att bättre liv och kropp:

Pass 1) Löpband 1% lutning. 5 x 4 min med 1 min vila. Stegra farten var 30:e sekund. Börja ex på 10 km/h-öka till 10.5-11.0 osv. avsluta på 14.5 km/h. Därefter kör ni ”Jurgen Klopp-passet”. 7 pushups-7situps-7 airsquats-7 Moutainclimbers-7 rygglyft-7 höftlyft-7 vristhopp. Detta gör ni så många varv du hinner på 7 minuter

Pass 2) Snöpulsning på fotbollsplan eller slät yta (snödjup 20-40 cm) 6 serier av 2 min + 30 sek. Löp 2 min i distansfart med 30 sek ståvila. Därefter löper du 30 sek hårt med 30 sek ståvila. Upprepa 6 serier. Totalt 12 lopp. Jogga 10 min före och efter.

Pass 3) Löpband 1% lutning. 27 x 45-15 med stegrad fart. Löp 45 sek på 11 km/h. Vila 15 sek. Löp 45 sek på 11.5 km/h. Vila 15 sek. Upprepa detta 9 ggr tills slutfarten är 15 km/h. Då börjar du om på 11 km igen och kör 9 lopp till. Totalt 27 lopp. Därefter kör du en crossfit-wod bestående av 21-15-9 Thrusters, bicepscurl och Mo Farah situps. Thrusters är en knäböj med press på raka armar. Bicepscurl är bicepscurl och Mo Farah situps är liggande på rygg med en en pilatesboll klämd mellan raka ben (se bild)

Pass 4) Uppvärmning är O´Neil-testet på roddmaskin. Ro så långt du hinner på 4 minuter. (kolla tabell så ser du om du är godkänd, bra, utomordentlig. Eller usel)

Därefter kör du styrka enligt följande. 1) Marklyft 3 x 10 reps på 80-100 kg. 2) 3 x 40 springsteg i TRX band  3) Leg extension 3x10 med stegrad vikt 4) Hantelstående 3x8 reps med 15-20 kg hantel. 5) Frivändning 3 x 8 reps 40-50 kg. 6) Hipthrusters med stång eller maskin 3 x 10 reps tungt 7) Mo Farah sidoplanka på Bosuboll 3 x 8 reps 8) bröstpress i kabelmaskin 3 x 10 reps med stegrad vikt. 

Pass 5 ) LG passet jan 2018: Gå till gymmet med coola kläder. Tro att du är grym. Spring 3 min på bandet. Börja lipa och spring hem och lägg dig.

Veckans Hasse: Alternativ träning är ju ett bra sätt att klara sig från skador. Att besöka ett gym kan ju vara en alldeles förträfflig idé! Men… lova för Guds skull att träna när ni väl är på gymmet!  I veckan besökte jag det lokala gymmet som jag började tro hade bytt inriktning till meditationscenter nu såhär på det nya året. Maskinerna ockuperades av folk som med totalt tom blick satt och stirrade rätt ut i luften eller på TV:n där ”Ice Road Truckers” snurrade på Discovery - tränade gjorde de minsann inte… Så skärpning alla gymråttor, låt svetten drypa för tomduschning efter träning är inte ok :-)

 

Mitt 264:e Blogginlägg

10 jan 2018

"Hey Princess, won't you come back home?/And I cry, I'm shaking and I'm on my own/And I wisper your name until the morning comes/ Hey Princess, you're the only one" (Popsicle)

 

-Vardagen är här och 2018 blir bra hoppas jag. Året avslutades i Madeira (vi överraskade Lenas kusin som fyllde jämt) Madeira var vackert på många sätt men inte perfekt för löpning. Det blev bra träning ändå. Backträning och gym varje dag gjorde mig stark och lite brunare, men sliten.

 

-Jag undrar hur Sondre Nordsted Moen firade nyår? 10 x 1000 m i 2.45 fart kanske? Sondre är på Mo Farah nivå snart bland mina idoler. Andra på idollistan är: Steven Gerrard, Joel Alme, Håkan Hellström, David Bowie, Kalle Dyall, Cecilia Gustafsson, Ricky Gervais, Caroline Seger och Szacke. Peppe och Södergård är på väg.

-Ronaldo är från Funchal på Madeira. Han har ett hotell, museum, en skola samt en staty där. Hans mamma bor kvar i stan som han besöker en gång per månad. Han var på plats på nyårsdagen men vi missade varann.

 

-Fina vinyler inleder 2018: Kendrick Lamar, Grande Royale och Popsicle. Hygglig start faktiskt. Lyssna på låten Hey Princess med Popsicle. Kanske bästa låten nånsin.

 

-Jag skrev en artikel i till kommande RW om nybörjarträning. Det är många som ger nyårslöften eller får startanmälan till olika lopp under jul och nyår. Då är det kul om ni kanske fastnar för löpningens glädje. Jag drömde att 100000 personer ville börja springa och 50000 av dem börja köpa Runners World. Då blir alla jätteglada.

-Träningsmässigt har jag inte satt några mål ännu. Sen mina knäoperationer så går det inte att bedriva nån seriös löpträning. Därför är det svårt att sätta upp tidsmålsättningar. Jag springer normalt 4 ggr/vecka. Mestadels backe, intervaller, myrlöpning mm. Distanspassen klarar jag upp till 10 km innan knät protesterar. Jag skall försöka mobilsera vilja att cykla och köra crosstrainer 90 min då och då för att få långpassens fördelar. Jag har dock blivit stark i kroppen av all styrketräning under året. Återkommer med mål för 2018.

 

-Börjar också få lite åldersångest inför min 60 årsdag. Tunnhårig och rynkig har jag varit länge nu. Men det känns segt att tänka ”5 år till pension”. Skall jag ha en fest? Skall jag åka på en resa? Skall jag låsa in mig och deppa? Vi får se..

-Mitt Umeå FC har kört i 6 veckor nu. Mycket fokus på fysträning (löpning och styrka) I veckan gjorde jag fystester på laget och vi ligger 1 månad före nivåmässigt jämfört med 2017. Yo-yo testet (löpning. Endurance nivå 2) Hade vi 2760 m i snitt. Det är jättebra. Styrketesten visar på mellan 5-15 kg ökning i benstyrka (fram-bak-höger-vänster). Nu kör vi mot superettan!

-På Minervagymnasium där jag jobbar nu har jag en friluftshelg inbokad i Hemavan med de elever som läser Idrott 2 100 poäng. Snöbivack, skidor mm. Senare i vinter blir det även isvak. Mina fotbollselever skall till Västerås för kvartsfinal i Skol SM. Övriga klasser är inne i en dansperiod. Dom skall sätta ihop en egen dans som jag filmar.Och i övrigt så flyter livet på som det skall.

-Under ledigheten har jag läst Erik Nivas bok #jagärfotboll. Underbara små anekdoter om hans fotbollströjor och klubbarna de symboliserar. Även ”Sveriges bästa motionsspår” av Philip Persson, Oskar Jensen Sonden gav mig fina minnen och flasbacks. Nu skall jag börja på boken ”Ett skivbolag i varje by” om den Svenska Popfabiken i Klippan.

  

-Vi har även sett några serier värt att nämna. Line of duty  och Svensk Punk på Svt Play. Thåström är en superlegend. Gurra och Fjodor från Ebba Grön bor på Gotland och driver nåt enklare jordbruk. När Thåström får frågan om vad han tycker om landet, svarar han: -” När det blir mörkt på landet blir jag obekväm, får ångest. Då vill jag ringa en taxi och bara säga Lets go!”  Netflix nya serie Glace var sevärd. Och nu har säsong 4 av Bron börjat. Sofia Helin är lysande som Saga Noren,länskrim Malmö.

 

-Malin går som tåget nu. Tolv veckor med det ”Kenyanska upplägget”. Hon kör långa trösklar i 3.40 min/km och tusingar på 3.20-3.30. Jag sponsrade henne till Berlin halvmaraton 6-9 april med Springtime. Hoppas hon får vara hel och frisk. Då ryker perset på 1.21.47.

 

-Veckans Hasse:

Gott Nytt Löparår 2018! Kom ihåg att det alltid är läge för splitshorts.

 

 

 

Ladda fler

Mest lästa just nuFölj oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Få vårt nyhetsbrev!
Boka in en fullmatad träningsdag med Lisa & Mårten den 18:e mars!

Söndagen den 18:e mars bjuder vi in till en maxad träningsdag tillsammans med Lisa Beskow och Mårten Nylen. Det blir inspirerande föreläsningar, varierande träningspass, lunch och en sportväska med goodies från Sportamore. Boka din plats redan idag!

Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken