Sanna Bryngelsson - Bloggare på Runner's World | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Sanna Bryngelsson


Mest lästa


  1. Så peppad på 2018

Så peppad på 2018

18 jan 2018

Jag är så peppad inför 2018. På något sätt känns det som en nystart och det ska bli kul att träna mig själv till en snabbare och starkare version. Jag kommer att försöka köra mer styrka i år och även öka på träningsmängden. Året startade bra genom att jag hade tur i lottningen och jag därmed kommer att få springa TDS under UTMB-veckan i augusti.

Vilka lopp som jag kommer att köra i år är inte helt klart men en preliminär plan är att köra

Valencia halvmaraton,

Stockholm maraton,

TDS under UTMB-veckan i Chamonix

och sedan ett lopp i Spanien i oktober.

Första målet att träna inför är alltså Valencia halvmaraton. Jag kommer att utgå ifrån Coach LG´s träningsupplägg som jag tränade efter 2015. Jag svarade väldigt bra på den träningen och det ska bli kul att träna lite mer varierat igen. Den träningen innebär långpass varierat med fartlek och intervaller i en bra komposition. Utöver det så pendlingscyklar jag 17 kilometer snabbt om dagen till jobbet. Mot ett starkare 2018.

Äventyr i Pyrenéerna del 2

6 dec 2017

Dag två i Pyrenéerna begav vi oss till Canfranc som ligger vid gränsen mot Frankrike. Området som vi sprang i var helt fantastiskt. Vi började dagen med en värmande kaffe.

Stigarna var mjuka och mer likt hur de är i de svenska fjällen minus all sten. Det var givetvis sten bitvis men de stigarna som vi sprang på var utan sten och lättlöpta. Vyerna var helt i min smak med snöklädda höga toppar som gav en dramatisk omgivning. Vi besökte två olika områden längs banan på ett lopp som heter Canfranc-Canfranc och går i september.

Det första området låg på strax under 1700 meters höjd och det var tur att det var ganska lättlöpt i annat fall hade jag nog snubblat och slagit mig eftersom att det är svårt att hålla blicken på stigen när omgivningen är så fin.

Det andra området började på 1400 meters höjd och vi gick en stigning upp till 1740 meters höjd. Denna stigning var runt 60 kilometer in i det 100 kilometer långa loppet.

Canfranc-Canfranc har fler olika lopp men 100 kilometersloppet är det längsta och det innehåller 8848 höjdmeter, det är något att bita i. Därmed också en utmaning som verkligen fångade mitt intresse.

Körde lite "trail-running" inne på Canfrancs tågstation.

Efter att ha sprungit runt som i ett lyckorus hela dagen med härliga människor blev det en after-run på en lokal pub i form av en riktigt bra kaffe.

Dagen avslutades på bästa sätt med middag i trevligt sällskap. En helt perfekt dag. Jag längtar tills jag är tillbaka!

 

Äventyr i Pyrenéerna

2 dec 2017

Efter att ha spenderat hela onsdagen i förra veckan på Arlanda flygplats (det snöade i Gbg där vi skulle mellanlanda…) så kom jag äntligen iväg till Pyrenéerna. Från Arlanda hade jag sällskap med Karin och Raul från Pampas Travel och väl framme i Barcelona mötte vi upp med Sofie Nelson, Angelika Sverdrup och Abelone Lyng.

Alla bloggar för Runners World och ni hittar deras bloggar om ni klickar på deras namn. Det var så kul att äntligen få träffas och lära känna varandra lite bättre. Vilka tjejer! På flygplatsen hämtade vi sedan upp en hyrbil och begav oss mot resans första stopp Alquézar. Längs med vägen blev det ett stopp på en väldigt typisk vägkrog för lite middag och kaffe. Det är kul att bila då man verkligen får tillfälle att komma mer in på den riktiga vardagen i landet så det var vi och lastbilschaufförerna – riktigt charmigt.

Väl framme på hotellet, klockan två på natten till följd av vårt försenade flyg, var det väldigt skönt att få gå och lägga sig. Arlanda i all ära men att vänta i åtta timmar tar på krafterna. Eftersom att det var helt beckmörkt när vi kom till hotellet var jag helt förundrad när jag fick se utsikten och soluppgången dagen efter.

Om utsikten var fantastisk så var frukosten nästan ännu bättre och då förstår ni vilken fantastisk frukost som serverades. Mycket lokala specialliter och allt gjort med kärlek.

Vid frukost kom även de guider och fotografer som vi skulle få springa tillsammans med under dagen. Santi som var en av guiderna arrangerar även det sagolika loppet Ultra Trail Guara Somontano. Eftersom att jag aldrig tidigare sprungit i Pyrenéerna kollade jag in guidernas skor och kläder för att få en föraning om hur jag skulle klä mig. Skorna var La Sportiva och Salomon med ganska grovt mönster. Därav föll mitt val på Salomon S-labs Wings till första dagen. Utöver guider och fotografer kom även borgmästaren förbi och hälsade. De är så otroligt måna om sina besökare och jag kände mig verkligen som hemma.

Efter frukosten packade vi ihop och begav oss 20 minuter med bil till området där vi skulle springa för dagen. Det var ett fint område med omväxlande sten, bäckar och fantastiska vyer. Utöver det var det en och en annan taggbuske. Det var en väldigt fin dag i sällskap med fantastiska människor.

Det blir sällan fel när man blandar härliga människor med en gemensam passion för löpning, berg och naturen. Det skapar en speciell atmosfär där jag trivs som bergsgeten på bergstoppen.

Dagen avslutades på bästa sätt med god mat. Fortsättning på äventyret följer.

Mot Bergen

22 nov 2017

Idag ska jag på äventyr, jag ska åka ner till Pyrenéerna med Pampas Travel och reka inför vår resa dit i maj. Det ska bli så kul att få upptäcka en ny del av världen och nya berg. Det känns som dagen innan julafton.

Det kommer bli kontraster mot vädret här hemma. Igår cyklade jag till jobbet i snö(storm). Det var halt och snöigt men jag har dubbdäck på cykeln så det gick bra. Medan jag cyklade så tänkte jag på att det är ett utmanande klimat som vi har i Sverige och att ”det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder” kommer till sin rätt i snöstorm. Med rätt utrustning så kan man ta sig fram i de flesta väder. Det är en trygghet att har bra grejer om det skulle hända något. Det är också en fördel att kunna cykla i dåligt väder då det inte alltid går att lita på kollektivtrafiken i Stockholm. Just nu är det stopp i flygtrafiken på grund av snöstorm i Göteborg. Hoppas att det klarnar upp så att vi kommer iväg.

Race report – Sätila Trail

14 nov 2017

I lördags var det dags för Sätila Trail 45 kilometer, det första ”riktiga” loppet som jag har sprungit nära Kinna där jag är uppväxt. Dagen startade med en solig och krispig morgon, löparväskan var packad med all obligatorisk utrustning och jag var lite nervös.

Efter att ha tittat på målgångstiderna förra året som var 4:03 för den segrande damen så viste jag att jag hade en liten chans att springa på den tiden och där med kanske också vinna. När starten gick sprang jag iväg i snabb takt och min plan var att hitta till det tempo som jag sprang Ursvik Ultra på i början av året där jag sprang 45 kilometer på 4:20. Banan i Sätila bestod av två varv, det första på 25 kilometer och det andra på 20 kilometer.

Första delen av banan gick längs med stranden på nord-östa delen om sjön Lygnern och sedan ut på stigar i skogen där det var riktigt blött, lerigt och halt. Den första och längsta stigningen under loppet kom efter ungefär fem kilometers löpning, ett parti som gick på grusväg. Efter att vi hade kommit upp på höjden följde en blandning av stig, grusväg och asfalt. Stigarna var rejält blöta efter allt regnande i veckan, det var tungt och det kändes stundtals som att springa i en myr med vatten upp till knäna. Det var bara att springa och försöka hålla sig på fötter. Även om mina Hoka Speedgoat blev lite tunga när de blev blöta så hade jag troligtvis så bra fäste som man kan ha på det underlaget. De funkade utmärkt på grusväg där man kan få ont i fötterna av alla stenar om man har för tunna skor och jag hade bra fäste på det hala underlaget i skogen så jag är nöjd med valet av skor. Jag höll min tidsplan och kände mig trygg i min löpning. Som mantra tänkt jag på att ”jag springer mitt lopp utefter min plan och låter mig inte dras med i onödan i ett för högt tempo”. Efter första varvet kom vi tillbaka till Lygnevi Loge och gav oss ut på varv två. Jag kände att jag var ganska trött i benen efter allt klafsande i vatten och lera och jag hoppades innerligt att varv två inte skulle vara lika lerigt. Jag påminde mig själv om att vara tacksam för alla lätta kilometrar på grusvägarna även om jag tycker att det är roligare att springa på stigarna. Skogen i Sätila är verkligen fin och smaragdgrön på vissa ställen. Efter 33 kilometer sprang jag ifrån den grupp som jag hade haft sällskap med sedan 21 kilometer in i loppet. Jag höll min tänkta fart och gruppen var ibland före och ibland efter mig men efter 33 kilometer så började deras ben bli riktigt trötta och jag fortsatte på min plan och kämpade på lite stressad av att jag visste att jag var första dam men att jag inte hade någon aning om vart närmsta dam befann sig. 

Det är skönt att ha erfarenhet av att springa långa lopp då jag kände att jag kunde hantera kroppen och huvudet när jag blev trött och fortsätta att springa på med vetskap om att det snart känns bättre igen. En fot framför den andra och så fortsatte jag till det var ungefär sex kilometer kvar till mål, då kom nämligen Ramhultsfallt, ett vattenfall som man skulle ta sig över. Det var väldigt fint men också ganska stökig terräng. Benen darrade lite osäkert när jag smidigt försökte hoppa mellan stenarna i vattenfallet. De resterande kilometrarna var lite mer tekniska men också väldigt fina. När jag såg Lygnevi Loge och insåg att jag snart skulle gå i mål så kände jag mig lättad. Lättad över att jag hade klarat att springa på och hålla ledningen hela loppet samt att jag äntligen skulle få sluta springa och gå i mål. Lera i all ära men det blir ganska jobbigt i längden.

Jag vill tillbaka och springa de längre loppen, jag ska fundera på 120 kilometer tills nästa år. I år med all lera var 45 kilometer riktigt tufft och alla som tog sig runt oavsett distans är riktiga kämpar. Jag fick frågan efter målgång hur jag hade tagit mig an den tuffa banan. Jag har nog inget riktigt bra svar annat än att jag aldrig slutade springa. Sätila Trail är ett välarrangerat och familjärt lopp, det finns en distans för alla men man skall inte underskatta underlaget.

Ladda fler

Mest lästa just nuFölj oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Få vårt nyhetsbrev!
Boka in en fullmatad träningsdag med Lisa & Mårten den 18:e mars!

Söndagen den 18:e mars bjuder vi in till en maxad träningsdag tillsammans med Lisa Beskow och Mårten Nylen. Det blir inspirerande föreläsningar, varierande träningspass, lunch och en sportväska med goodies från Sportamore. Boka din plats redan idag!

Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken